نشست علمی

فیلترها
فیلترها






کلیدواژه
نشست علمی
نشست نقد مبانی معرفت شناختی عرفان اسلامی
list_icon_blue خلاصه جلسه
استاد رضایی تهرانی در این نشست بیان داشتند که عرفان اسلامی، دانشی برآمده از کتاب و سنت است که به کشف حقیقت از طریق شهود عارفانه می‌پردازد. این عرفان مبتنی بر مبانی معرفت‌شناختی ویژه‌ای مانند وجود خدا، توحید، و تقسیم هستی به «فیض اقدس» و «فیض مقدس» است. شهود عارفانه به‌عنوان علم حضوری، خطاناپذیر است اما در مقام بیان و تفسیر، امکان خطا وجود دارد. چالش‌های عرفان شامل تأثیرپذیری از اعتقادات کلامی، استفاده از روایات ضعیف، افراط در تأویل، و غیرقابل‌انتقال بودن تجربیات شخصی است. تأویلات عرفان گاه از متکلمین شدیدتر است و انتقاداتی به افراط در بطن‌گرایی وارد شده است. در نهایت، عرفان اسلامی با وجود عمق معنوی، نیازمند تدقیق در مبانی و روش‌هایش است تا از چالش‌های معرفتی و عملی بکاهد.
دسته بندی عرفان اسلامی
مناسبت -
مکان مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد
شبکه
برنامه
زمان پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹
نوع همایش علمی
نشست اقتضائات فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی در عصر حاضر
list_icon_blue خلاصه جلسه
استاد رضایی تهرانی در این نشست به ضرورت فعالیت فرهنگی هوشمندانه در عصر مدرنیته تاکید ورزیدند و بیان داشتند: مدرنیسم با ظاهر آزادی‌خواهانه و باطن مستبدانه، سبک زندگی را جهانی کرده است. در ادامه به پنج محور کلیدی: خودسازی، خانواده، خویشاوندان، مدرسه و جامعه با اولویت خودسازی اشاره کردند. ایشان ویژگی‌های عصر حاضر: تغییر سریع، سرعت در ارتباطات و تجربه‌گرایی افراطی برشمردند و فرمودند: تنها نهضت امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه) توانست در برابر سلطه مدرنیسم ایستادگی کند. تربیت نسل دارای "واعظ درونی" و بهره‌گیری از تجربیات معنوی مانند اربعین و در مورد خانواده‌ها با تقویت ارزش‌های دینی و الگوگیری از شهدا می‌توانند مقاومت کنند. توکل به خدا و عمل به تعالیم اهل بیت (علیهم‌السلام) تنها راه نجات از چالش‌های عصر حاضر است.
دسته بندی نظام سازی
مناسبت سالروز ارتحال بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)
مکان مجمع محبین اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم
شبکه
برنامه
زمان یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲
نوع همایش علمی
نشست سلوک عرفانی بانوان
list_icon_blue خلاصه جلسه
استاد شیخ علی رضایی تهرانی در این نشست بیان داشتند که سلوک بانوان در عرفان اسلامی با وجود چالش‌ها، کاملاً ممکن و مورد تأیید است. زنان به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی مانند رقت قلب، صفای باطن و احساسات عمیق، حتی می‌توانند در برخی موارد پیشتازتر از مردان باشند. سلوک زنان در سه مرحله اصلی دختری، همسری و مادری تعریف می‌شود که هر کدام وظایف خاص خود را دارد. خطرات این مسیر شامل غفلت از مسئولیت‌های خانوادگی، خلط عشق الهی با عشق زمینی و زودباوری است که با هدایت صحیح قابل مدیریت است. ایشان در ادامه بیان کردند که تفاوت‌های سلوک زنان با مردان در سبک‌تر بودن دستورات، تأکید بر اعمال قلبی و نیاز به مدیریت ویژه توسط استاد راه نمود می‌یابد. منابعی مانند کتاب «زن در آینه جلال و جمال» و آثار عطار نیشابوری نکات ارزشمندی در این زمینه ارائه می‌دهند. در نهایت، سلوک بانوان زمانی ثمربخش است که همراه با حفظ تعادل میان وظایف خانوادگی و معنوی باشد.
دسته بندی عرفان اسلامی
مناسبت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها
مکان تبریز
شبکه
برنامه
زمان چهارشنبه ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
نوع همایش علمی