بیانات

فیلترها
فیلترها






کلیدواژه
بیانات
نشست بازخوانی حکمت صدرایی با توجه به نیاز جامعه اسلامی امروز
list_icon_blue خلاصه جلسه
حکمت صدرایی به‌عنوان یک سیستم فلسفی مستقل و منضبط، نیازمند بازخوانی و تطبیق با نیازهای جامعه‌ی اسلامی امروز است. این بازخوانی شامل احیای بخش‌های مغفول حکمت صدرایی، بازتولید فلسفه‌های مضاف و نقد نحله‌های فلسفی رقیب است. حکمت صدرایی می‌تواند در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و اخلاقی به‌عنوان پایه‌ای برای تمدن‌سازی و نظام‌سازی اسلامی مورد استفاده قرار گیرد. نیاز جامعه‌ی امروز به‌ویژه در حوزه‌های معرفت‌شناسی، عرفان و منطق، ایجاب می‌کند که حکمت صدرایی با دستاوردهای جدید علمی و فلسفی تطبیق داده شود. بازخوانی حکمت صدرایی باید بدون شالوده‌شکنی و با حفظ اصول این مکتب، به‌روزرسانی و توسعه‌ی آن در جهت پاسخگویی به چالش‌های مدرنیته و پسامدرنیسم بینجامد. هدف نهایی، ایجاد یک نظام فکری منسجم بر پایه‌ی حکمت صدرایی است که بتواند نیازهای جامعه‌ی اسلامی را در عرصه‌های مختلف فردی و اجتماعی برطرف کند.
دسته بندی حکمت اسلامی
مناسبت -
مکان دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
شبکه
برنامه
زمان جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸
نشست تأثیر حکمت صدرایی بر حیات اعتقادی و رفتاری انسان
list_icon_blue خلاصه جلسه
این نشست که به همت حلقه علمی حکمت دفتر تبلیغات اسلامی خراسان برگزار شده است، استاد رضایی تهرانی ابتدا با مقدماتی به مباحثی مانند ضرورت و مفهوم‌شناسی مفاهیم بکار برده شده در عنوان نشست می‌پردازند و سپس به بررسی تأثیرگذاری حکمت صدرایی در حیات اعتقادی و رفتار آدمی و نمونه‌هایی از آن را ارائه می‌کنند. ایشان به‌عنوان نمونه مباحثی چون اصالت وجود و اعتباریت ماهیت؛ اتحاد علم و عالم و معلوم؛ وحدت تشکیکی وجود و... را امتداد بخشیده و تأثیرهای آنها را در زندگی انسان بررسی می‌کنند. ایشان بنا بر نظری جامعه را متشکل از افراد خوانده و تأثیرات در جامعه را تابعی از تأثیرات فردی دانستند. در پایان به پرسش‌های حضار پاسخ‌هایی ارائه کردند.
دسته بندی حکمت اسلامی
مناسبت بزرگداشت ملاصدرا
مکان دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
شبکه
برنامه
زمان چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۸۸
نشست نوآوران و نوآوری‌های پس از صدرالمتألهین در حکمت صدرایی
list_icon_blue خلاصه جلسه
عظمت بی‌بدیل اندیشه صدرایی و نظام نوین فلسفی برساخته او، سبب شده تا بسیاری بر این اعتقاد باشند که فلسفه اسلامی پس از صدرا دچار رکود و بن‌بستی بزرگ شده است. این امر تا جایی است که این گروه معتقدند بیشتر بزرگان و حکمای فلسفه اسلامی پس از صدرا در نهایت شارح و مفسر اندیشه‌های او بوده و فاقد نوآوری و ابتکار فلسفی هستند. آیت‌الله شیخ علی رضایی تهرانی با رد این اتهام و با اعتقاد راسخ به وجود نوآوری‌های فراوان فلسفی پس از صدرالمتألهین و حتی امکان ایجاد نظام فلسفی نوین در سه بخش به تبیین و تحلیل این بحث می‌پردازد. ایشان در بخش نخست به چیستی و چگونگی نوآوری‌های فلسفی پس از صدرا پرداخته و روند بررسی نوآوری‌های فلسفی را در شش مرحله محقق می‌داند؛ او در بخش دوم، اقسام نوآوری‌های فلسفی پس از صدرا را به شکلی تفصیلی در هفت لایه و با ارائه مثال‌هایی مجزا برای هر لایه مورد بحث‌وبررسی قرار می‌دهد و در نهایت در بخش سوم مصادیقی از نوآوری‌های بزرگان اندیشه فلسفی پس از صدرا از جمله مرحوم آقا علی حکیم، مرحوم علامه طباطبایی، آیت‌الله جوادی آملی و استاد غلامرضا فیاضی ارائه می‌دهد. این نشست علمی به‌صورت مقاله‌ای نیز در کتاب کرانه‌های عقل و معنا به چاپ رسیده است.
دسته بندی حکمت اسلامی
مناسبت روز فلسفه اسلامی
مکان دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
شبکه
برنامه
زمان پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۸۹