آیتالله رضایی تهرانی مدرس فلسفه، دومین سخنران همایش بودند که فواید فلسفه در زندگی فردی را توضیح داده وگفت: تعیین سبک زندگی ریشه در فلسفه دارد. وی ابتدا 8 مطلب را به عنوان مقدمه بیان کرد و پس از طرح این اشکال که برخی تاثیر عملی فلسفه را انکار میکنند و آن را علمی صرفا انتزاعی میدانند که حداکثرفایده آن اقناع ذهنی است، پاسخ داد: اولاً باید از هر دانشی آثارمتناسب با آن را انتظار داشت وفیلسوف به دنبال اثرخارجی دریک موضوع نیست، ثانیا اگرمقصود این باشد که فلسفه توان تاثیرگذاری در زندگی را ندارد، اشتباه است و اگر مقصود این باشد که به این ساحت کمتر پرداخته شده است، سخن درستی است و این همایش هم برای رفع این نقص برگزارشده است.
وی با بیان این که کار فلسفه به دست دادن یک جهان بینی درست است و هیچ مکتبی بدون پشتوانه فلسفه معنا ندارد، تاثیرات فلسفه در دو بخش کلی وجزئی را بررسی کرد. وی ارضای حس کنجکاوی، معنابخشی به زندگی، تثبیت و تعمیق هویت وجودی انسان، سامان بخشی به ذهن از نظرخروج از تعارض های شناختی، تقویت نظام فکری، جلوگیری از تعدد شخصیت و بحران هویت و افسردگی، کلاننگری وژرفنگری و بالا رفتن قدرت تحلیل پدیدهها را از جمله تاثیرات کلی فلسفه دانست.
آیتالله رضایی تهرانی با بیان این که حکمت عملی ریشه درحکمت نظری دارد، تغییر نحوه و سبک زندگی را منبعث از فلسفه برشمرد و در پایان از تاثیرات مسایل جزئی فلسفه مانند اصالت وجود برزندگی فردی سخن گفت .
آیتاالله فیاضی، آیتالله غروی و حجت الاسلام و المسلمین حسن رمضانی از دیگر سخنرانان این همایش که در مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد برگزار شده است بودند.